pierwsze dania 22.01.2022

zupa pomidorowa puree z bazylią

40 min
4 porcje
Zupa pomidorowa z bazylią
exclusive-design, stock.adobe.com
0

Taka zupa puree jest przygotowywana tak szybko i łatwo, że każdy początkujący może to zrobić. Ściśle przeplatają się w nim nuty kuchni hiszpańskiej i włoskiej. W razie potrzeby udekoruj śmietaną i ziołami lub posyp startą mozzarellą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.

Zmiel pomidory w blenderze i dodaj do cebuli.

Dodaj wodę, zagotuj zupę i dodaj wszystkie przyprawy.

Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj śmietanę i posiekaną w blenderze lub suchą bazylię.

Gotuj przez kolejne 3 minuty i zdejmij zupę z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy