pierwsze dania 28.03.2022

Domowy barszcz czerwony

1 godz. 15 min.
4 porcje
Domowy barszcz czerwony
Danil Bukharov, stock.adobe.com
0

Dla tak jasnego i bogatego koloru dodaję dużo pomidora do domowego czerwonego barszczu. A także kiszona kapusta, która nadaje potrawie bardziej oryginalny smak. A jeśli okaże się kwaśny - po prostu weź łyżkę cukru.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości.

Zetrzyj buraki, marchewkę i cebulę. Smażyć do miękkości i wymieszać z sosem pomidorowym.

Drobno posiekaj osobno i smaż grzyby, aż płyn wyparuje.

Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij.

Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj do połowy.

Dodaj smażenie, grzyby i kapustę i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Na samym końcu dopraw Barszcz do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy