pierwsze dania 25.03.2022

ukraiński barszcz czerwony

1 godz. 10 min.
4 porcje
Ukraiński barszcz czerwony
Natalya Yudina, stock.adobe.com
0

Dzielę się jednym z klasycznych przepisów na ukraiński barszcz czerwony, który jest przekazywany w naszej rodzinie od kilku pokoleń. Sekret polega na tym, że zamiast zwykłej kapusty idzie tu kiszona. Dlatego smak jest nowy i nie do końca Zwyczajny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości i wyślij pokrojone ziemniaki do gotującego się bulionu.

Losowo posiekaj resztę warzyw, wyciśnij kapustę.

Podsmaż buraki, dodaj trochę bulionu i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 7 minut.

Osobno usmaż marchewki w Sluku. Dodaj pomidora i kapustę, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut pod pokrywką.

Gdy ziemniaki są ugotowane, Wyślij do barszczu obie pieczenie i przyprawy i gotuj przez kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy