sałatki 22.01.2022

Sałatka z ziemniaków i pieczonej czerwonej ryby

15 min
4 porcje
Sałatka z ziemniaków i smażonej czerwonej ryby
O.B., stock.adobe.com
0

Gotowane ziemniaki i smażone ryby są zwykle podawane osobno, ale możesz zrobić z nich wspaniałą sałatkę. Dodaj swoje ulubione warzywa, trochę cebuli, jajka na twardo, a otrzymasz niesamowicie pyszne danie. Wszystkie szczegóły są dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż czerwoną rybę na oleju roślinnym do miękkości.

Połóż na talerzu, pokrój na małe kawałki i skrop sokiem z cytryny.

Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę.

Jajka obrać i pokroić na pół.

Połącz ziemniaki, ryby, sałatkę i cebulę.

Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Połóż sałatkę na talerzu, ładnie ułóż połówki jajek na wierzchu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy