dania główne 17.02.2022

gulasz z ryb i warzyw w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
8 porcji
Gulasz z ryb i warzyw w powolnej kuchence
FomaA, stock.adobe.com
0

Najczęściej gulasz gotuje się z mięsem i warzywami. Opcje rybne są dość rzadkie. Niemniej jednak jest bardzo smaczny i zdrowy. Koniecznie spróbuj zrobić przepyszny gulasz z sandacza, morszczuka, mintaja lub innej ryby.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel filety rybne od kości i skóry, pokrój na małe kawałki.

Pokrój pomidory, obrane ziemniaki, paprykę i cebulę.

Rozłóż brokuły na małe kwiatostany, odetnij twarde części łodygi.

Wlej olej do miski wolnowaru, umieść ziemniaki, ryby, pomidory, brokuły, paprykę, zielony groszek i cebulę.

Dodaj przyprawy, sól i delikatnie wymieszaj.

Wlej bulion z kurczaka, zamknij pokrywkę i włącz program "duszenie"na 45 minut. Nalegaj na gotowe danie pod pokrywką przez kolejne 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy