sałatki 22.01.2022

Sałatka z kapusty pekińskiej, orzechów włoskich i granatu

15 min
4 porcje
Sałatka z kapusty pekińskiej, orzechów włoskich i granatu
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Dieta może być pyszna, jeśli dodasz więcej świeżych warzyw i owoców. Dobrą opcją byłaby sałatka z kapusty pekińskiej, orzechów włoskich i granatu. Zaskakująco apetyczne i proste danie. Dodaj przyprawy do swoich upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kapustę pekińską, osusz i pokrój na małe kawałki.

Orzechy włoskie suszyć na suchej patelni przez kilka minut.

Obierz marchewki, jabłko, zetrzyj i skrop sokiem z cytryny.

Połącz kapustę, marchewkę, jabłko, ziarna granatu i sól.

Dodaj oliwę z oliwek, orzechy i delikatnie wymieszaj szczypcami do sałatek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy