sosy 07.06.2023

SOS agrestowy do mięsa

18 min
4 porcje
SOS agrestowy do mięsa
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Polecam gotować z dojrzałych ciemnych jagód. Posortuj je i dokładnie wyczyść suche kucyki. Zgodnie z tym przepisem SOS agrestowy do mięsa przygotowuje się z dodatkiem pomidorów, papryki, cebuli i czosnku. W ten sposób smak przyprawy okazuje się ciekawszy i bogatszy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.

Paprykę przekroić na pół, usunąć łodygę i nasiona.

Obierz cebulę i posiekaj.

Zmielić agrest i przygotowane warzywa w blenderze.

Przetrzyj powstałą masę przez sito, aby pozbyć się skórki i nasion.

Dodaj czosnek, olej, cukier, sól i przyprawy przepuszczone przez prasę.

Gotuj sos na małym ogniu przez 5-7 minut, często mieszając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy