sosy 07.02.2022

sos pomidorowy z oliwkami, papryką i czosnkiem

25 min
4 porcje
Sos pomidorowy z oliwkami, papryką i czosnkiem
Iryna Melnyk, stock.adobe.com
0

Znalezienie idealnego sosu w Sklepie jest dość trudne i lepiej nauczyć się go robić samodzielnie. Więc kiedyś zrobiłem tę wersję sosu pomidorowego. Równowaga soli, przypraw i czosnku jest nienaganna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę, cebulę i czosnek obrać, pokroić.

Pokrój oliwki na małe kawałki.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z czosnkiem i lekko zrumień.

Dodaj paprykę i kontynuuj smażenie przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej sok pomidorowy, sól, pieprz i smaż przez 10 minut.

Dodaj skórkę, cukier i oliwki. Po 3 minutach wyłącz ogrzewanie. Przed podaniem sos powinien odstawić na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy