sosy 22.01.2022

pesto z fioletowej bazylii i orzeszków piniowych

15 min
4 porcje
Pesto z fioletowej bazylii i orzeszków piniowych
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Jestem podekscytowany włoską kuchnią! Kombinacje smaków są zawsze niezwykle harmonijne i poprawne. Wśród wielu ulubionych jest oczywiście pesto. Istnieje wiele ciekawych przepisów, ale na razie chcę podzielić się wariantem bazylii i ostrej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą czerwoną paprykę na pół, obierz nasiona i spłucz. Jeśli chcesz ostrzejszej wersji sosu, nie usuwaj nasion.

Zetrzyj parmezan na drobnej tarce.

Zmiel bazylię, ostrą paprykę i orzeszki piniowe w blenderze.

Dodaj oliwę z oliwek, sól, parmezan i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy