sosy 23.06.2023

SOS tajski

6 min
4 porcje
Tajski sos to prosty i pyszny przepis, jak gotować krok po kroku
tanantornanutra, stock.adobe.com
0

W Tajlandii jedzenie jest często przyprawiane pikantnymi dodatkami. Pomaga to łatwiej tolerować ciepło i dobrze chroni organizm przed infekcjami. Na szczęście takie zadania nie stoją przed nami. Przygotujemy tajski sos, aby ozdobić znane potrawy egzotycznym smakiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel chili, obrany imbir, cebulę i czosnek w blenderze.

Zetrzyj przyprawy i skórkę z limonki w moździerzu.

Rozłóż aromatyczną mieszankę na suchej patelni i smaż przez 1 minutę.

Połącz sos sojowy, olej, półfabrykat chili, sól morską i smażone przyprawy. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i zaparzaj przez 10-15 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy