sałatki 22.01.2022

sałatka z wodorostów, suszonej żurawiny i kukurydzy

10 min
3 porcje
Sałatka z kapusty morskiej, suszonej żurawiny i kukurydzy
Elena, stock.adobe.com
0

Apetyczna sałatka spodoba się koneserom niezwykłych kombinacji smakowych. Słodko-kwaśna żurawina i słonawa kapusta morska są po prostu niesamowite! Zbyt suche jagody należy wcześniej umyć wrzącą wodą i osuszyć ręcznikiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyciśnij kapustę morską z nadmiaru płynu i posiekaj.

Kukurydzę w puszkach wrzuć do durszlaka i spłucz.

Połącz suszoną żurawinę, kukurydzę i kapustę morską.

Dodaj sól, olej roślinny i wymieszaj.

Gotową sałatkę można posypać sezamem lub zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy