sosy 24.05.2023

satsebeli z orzechami

1 godz. 20 min.
4 porcje
Satsebeli z orzechami
nazarovsergey, stock.adobe.com
0

Satsebeli ma orzeźwiający i lekko kwaśny smak. Osiąga się to poprzez świeże zioła, czosnek i różnorodne przyprawy. I bardzo smaczne, jeśli dodasz orzechy do satsebeli. Tradycyjnie są to orzechy włoskie, ale możesz eksperymentować z różnymi smakami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory.

Przełóż wszystkie warzywa z czosnkiem i ziołami przez maszynę do mięsa.

Podsmaż orzechy na suchej patelni i zmiel blenderem.

Wymieszaj wszystkie składniki, zagotuj satsebele i gotuj przez 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy