sosy 06.06.2023

słodko-kwaśny sos do mięsa

5 min
4 porcje
Słodko
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Dzięki temu przepisowi w ciągu kilku minut przygotujesz słodko-kwaśny sos do mięsa. Keczup jest używany jako baza, a skrobia działa jako zagęszczacz. Oprócz czosnku i ziół prowansalskich możesz dodać posiekane zioła, imbir, ostrą lub bułgarską paprykę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Na małej patelni połącz olej, ocet, keczup, przyprawy, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia.

Wymieszaj skrobię z zimną wodą.

Wlać do gotującego się sosu, ciągle mieszając. Gotuj przez 2 minuty.

Wyłącz ogień, dodaj miód i dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy