przekąski 10.02.2022

koreańska marchewka z sokiem z cytryny

10 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z sokiem z cytryny
antonbelo, stock.adobe.com
0

Octu nie można nazwać zdrowym dodatkiem, więc podczas gotowania staram się go mało używać. Wiele potraw tylko z tego korzysta, nawet koreańskie marchewki są smaczniejsze. Ponadto przekąska ma lekki cytrusowy aromat.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj koreańskie marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, zmieloną czerwoną paprykę i dobrze wymieszaj.

Wlej sok z cytryny i rozgrzane do czerwoności masło.

Wyciśnij czosnek przez prasę, wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy