przekąski 10.02.2022

marchewka po koreańsku z asafetida

15 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z asafetydą
larik_malasha, stock.adobe.com
0

Do tego przepisu czosnek nie jest potrzebny, ponieważ aromatyczna asafetyda może go zastąpić. Popularna indyjska przyprawa jest często sprzedawana w sklepach ajurwedyjskich. Do potraw dodaje się go ostrożnie, w przeciwnym razie może pojawić się nieprzyjemna gorycz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, cukier, zmieloną czerwoną paprykę, paprykę i dobrze wymieszaj.

Na patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj asafetydę i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlej gorący olej do marchewki, dodaj ocet i skórkę z cytryny.

Dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy