przekąski 10.02.2022

pachnące marchewki po koreańsku

15 min
6 porcji
Pachnące marchewki po koreańsku
tanya78, stock.adobe.com
0

W tym przepisie kluczową rolę odgrywa cebula. Nie musisz dodawać go do marchewki. Wystarczy, że po upieczeniu nadaje olejowi apetyczny smak. W przeciwnym razie używane są standardowe składniki. Ta metoda gotowania jest godna uwagi!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Dodaj sól, mielony pieprz i dobrze wymieszaj.

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Podsmaż cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.

Wlej rozgrzany do czerwoności olej do marchewki, przecedzając przez sitko. Kawałki cebuli nie powinny dostać się do przekąski.

Dodaj ocet, czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie wymieszaj.

Przykryj miskę folią spożywczą lub pokrywką i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy