przekąski 14.04.2023

Onigiri z jajkiem

40 min
4 porcje
Onigiri z jajkiem
FomaA, stock.adobe.com
0

Onigiri to idealna opcja dla każdego, kto szuka lekkiej przekąski lub przekąski. Onigiri można przygotować z wyprzedzeniem i zabrać ze sobą do pracy, podróży lub szkoły. Pyszne, pożywne i łatwe do spożycia, Onigiri z jajkami to idealny wybór dla tych, którzy chcą zaoszczędzić czas na gotowaniu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż do sushi zgodnie z instrukcją i pozwól mu trochę gotować na parze pod przykryciem.

Ubij jajka z mlekiem, wlej omlet na patelnię i smaż przez 3-4 minuty, ciągle mieszając.

Zrób tortillę z ryżu, ułóż omlet i uformuj Onigiri. I tak samo reszta.

Owiń Onigiri paskami nori.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy