przekąski 26.11.2022

sos guacamole

25 min
6 porcji
Sos guacamole
Elena, stock.adobe.com
0

Przepyszny, pikantny i lekko pikantny sos guacamole to nowoczesna przekąska na twoim stole. Ostry i świeży sos można rozmazać na kanapkach lub stosować jako dodatek do chipsów kukurydzianych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kolendrę, cebulę i pomidory w drobną kostkę. Wyciśnij czosnek przez prasę i wymieszaj ze szczyptą soli.

Oddziel awokado od skórki i pestki. Zmiękcz awokado do puree. Dodaj sok z cytryny do awokado, aby awokado pozostało przyjemnie zielone i nie stało się czarne.

Wymieszaj wszystkie składniki, posmakuj soli i dodaj trochę przypraw. Przełóż do sosjerki i podawaj z grillowanym chlebem lub chipsami kukurydzianymi.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy