przekąski 16.07.2023

potłuczone ogórki po koreańsku

10 min
4 porcje
Potłuczone ogórki po koreańsku
vaaseenaa, stock.adobe.com
0

Bardzo prosty przepis na pachnącą letnią przekąskę. Potłuczone Koreańskie ogórki gotują się w ciągu kilku minut i zawsze są bardzo szybko spożywane. Możesz uzupełnić przepis posiekaną cebulą i pachnącymi ziołami. Polecam spróbować z kolendrą i koperkiem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Złóż ogórki w ciasną torbę i dobrze uderz młotkiem.

Pokrój warzywa i włóż do miski.

Dodaj przyprawy, cukier, sól, ocet, olej, sos sojowy i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odsuń bok na 15 minut.

Połóż połamane Koreańskie ogórki na talerzu, posyp sezamem i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy