przekąski 22.01.2022

kanapki z awokado i rzodkiewką

15 min
2 porcje
Kanapki z awokado i rzodkiewką
Jenifoto, stock.adobe.com
0

Te kanapki są szczególnie dobre, jeśli zamiast zwykłej zieleni weźmiesz młode kiełki roślin strączkowych lub rzodkiewki. Awokado zapewnia dzienną porcję zdrowych tłuszczów roślinnych, świeże warzywa dostarczają błonnika, a jajka dostarczają cennego białka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajka na twardo i oddziel białko lub ugotuj je w dowolny sposób.

Obierz awokado i pokrój połowę w kliny. Drugą połowę rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z solą i pieprzem.

Posmaruj dwie kromki chleba masą z awokado i ułóż na wierzchu kliny awokado.

Rozłóż pokruszone białko, krążki rzodkiewki, kiełki i przykryj chlebem na wierzchu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy