przekąski 21.06.2023

Tatar z tuńczyka

20 min
2 porcje
Tatar z tuńczyka
alex.pin, stock.adobe.com
0

Przepis na niezwykłą przekąskę został wymyślony we Francji w epoce króla Ludwika IX. Od tego czasu pojawiło się wiele oryginalnych odmian mięsa, ryb i grzybów. Dzisiaj przyjrzyjmy się bliżej przepisowi na tatar z tuńczyka. Uwielbiam gotować z mango.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filet z tuńczyka najpierw włóż do zamrażarki na 30-40 minut.

Drobno posiekaj filety z tuńczyka.

Wymieszaj powstałą masę z olejem, sokiem z cytryny, sosami, przyprawami i solą. Przykryj i odstaw na 20 minut.

Obierz Mango, odetnij miąższ, posiekaj.

Umieść formę do serwowania na talerzu, ułóż warstwę mango i spłaszcz.

Dodaj kęs tuńczyka i lekko ubij.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy