przekąski 22.01.2022

krokiety z brokułów

40 min
4 porcje
Krokiety z brokułów
Angelica Parisi, stock.adobe.com
0

Proponuję nieklasyczną odmianę popularnej francuskiej przekąski. Nazywanie jej krokietami może nie być całkowicie poprawne, ale to w żaden sposób nie umniejsza jej zalet! Dzięki wyrazistemu smakowi brokuły są bardzo niezwykłe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż brokuły na różyczki, gotuj we wrzącej wodzie do miękkości i zetrzyj.

Dodaj sól, jajka, starty parmezan i dokładnie wymieszaj. Jeśli masa okaże się bardzo płynna, dodaj łyżkę lub drugą bułkę tartą.

Uformuj puree w małe kulki lub tortille – jak wygodniej.

Obtocz każdy krokiet w bułce tartej i usmaż na oleju roślinnym ze wszystkich stron.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy