przekąski 20.06.2023

Rolada z paluszkami krabowymi w chlebie pita

20 min
6 porcji
Bułka z paluszkami krabowymi w chlebie pita
Alena, stock.adobe.com
0

Z pewnością natknąłeś się na wiele odmian tej przepysznej przekąski. W moim przepisie bułka z paluszkami krabowymi w chlebie pita jest zrobiona z wątróbką dorsza i świeżym ogórkiem. Dodatkowo mieszam majonez z musztardą, co nadaje potrawie odrobinę pikanterii.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paluszki krabowe, ogórki i obrane jajka.

Umieść wątrobę dorsza w głębokiej misce i rozgnieć widelcem.

Dodaj zmiażdżone składniki, czosnek, sól, mielony pieprz przepuszczony przez prasę i wymieszaj.

Rozłóż chleb pita, posmaruj mieszanką musztardy i majonezu.

Ułóż równomiernie nadzienie, zwiń bułkę i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy