przekąski 22.01.2022

Francuski pasztet z łososia

40 min
2 porcje
Francuski pasztet z łososia
senteliaolga, stock.adobe.com
0

Łosoś jest dobry w każdej formie, a nawet bez skomplikowanego przetwarzania. Ale to nie jest powód, aby rezygnować z eksperymentów z różnymi potrawami. Na przykład taki pasztet zastąpi każdą pastę sklepową. A jeśli udekorujesz go zielenią lub kiełkami, jest to godna przekąska nawet na świątecznym stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę i dodaj tam losowo posiekany seler, cebulę, por, ziarna pieprzu i liść laurowy.

Wlej tam wino, włóż pokrojoną cytrynę i gotuj przez 25 minut.

Dodaj łososia, przykryj i zdejmij bulion z ognia. Pozostaw na 10 minut.

Wyjmij rybę i przepuść ją przez maszynkę do mięsa lub posiekaj w inny wygodny sposób.

Dodaj śmietanę, posiekaną szczypiorek, oliwę z oliwek i przyprawy i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy