sałatki 28.04.2023

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i wodorostami

15 min
5 porcji
Sałatka z tuńczykiem, jajkami i kapustą morską
0

Uwielbiasz sałatki z tuńczyka? Koniecznie wypróbuj ten przepis! Majonez nie jest potrzebny, a z olejem roślinnym okazuje się smaczniejszy. Przed podaniem naczynie powinno stać 7-10 minut w lodówce. W tym czasie smaki i aromaty staną się jaśniejsze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż tuńczyka ze słoika i rozgnieć widelcem.

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i kapustą morską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Jajka, cebulę obrać i pokroić.

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i kapustą morską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Posiekaj kapustę morską nożyczkami kuchennymi. Jeśli długość Ci odpowiada, możesz pominąć ten krok.

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i kapustą morską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połącz kapustę morską, jajka, cebulę i filety z tuńczyka.

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i kapustą morską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj zmielony pieprz i sól do smaku.

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i kapustą morską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Dopraw olejem roślinnym i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z tuńczykiem, jajkami i kapustą morską: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy