przekąski 22.01.2022

Galaretka"Świąteczna"

5 godz. 0 min.
10 porcji
Galaretka
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Zorganizuj wielką ucztę! Zadzwoń do krewnych i przyjaciół, Przygotuj ciekawe smakołyki i na pewno wpisz świąteczne galaretki w menu. Świetnie nadaje się do różnych napojów, jest przygotowywany bardzo prosto i z tanich produktów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Udka wieprzowe moczyć przez 3 godziny w zimnej wodzie, zeskrobać górną warstwę nożem, spłukać i włożyć do głębokiego rondla.

Dodaj umyte golonki wołowe i udo z indyka. Gotuj przez 10 minut po ugotowaniu i zmień wodę.

Dodaj czarny pieprz, obraną marchewkę i cebulę. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 4 godziny.

Złap cebulę i wyrzuć. Dodaj liść laurowy, sól, drobno posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 30 minut.

Wyjmij mięso z patelni, oddziel je od kości, pokrój i ułóż na talerzach.

Bulion dwukrotnie przecedzić przez gazę i wlać do talerzy z mięsem.

Przenieś schłodzone galaretki do lodówki na 8 godzin. Podawaj, krojąc porcje i dekorując ziołami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy