desery 13.07.2023

pastylka bananowo-kakaowa

6 godz. 10 min.
2 porcje
Pastila bananowo
Bowonpat, stock.adobe.com
0

Dzielę się świetnym przepisem na pastylkę bananowo-kakaową. Jest przygotowywany bez cukru, ponieważ same owoce są wystarczająco słodkie. Jeśli należysz do słodyczy, możesz dodać kilka łyżek miodu. Deser okaże się bardzo smaczny i zdrowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Banany obierz i puree w blenderze.

Dodaj kakao i dokładnie wymieszaj, aż będzie gładkie.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posmaruj olejem roślinnym.

Rozłóż puree bananowe warstwą około 0,5 cm i spłaszcz.

Suszyć w piekarniku przez 8 godzin w temperaturze 75 stopni. Polecam trzymać drzwi uchylone.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy