desery 22.07.2023

śmietana dietetyczna

1 godz. 5 min.
6 porcji
Dietetyczna śmietana
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Bez cukru i masła możesz zrobić pyszną dietetyczną śmietanę. Przepis jest prosty, ale nadal musisz znać pewne niuanse. Na przykład, że gotowego ciasta nie można wyjąć z formy, dopóki nie ostygnie całkowicie.

Składniki

do testu:
do nadzienia:
do dekoracji:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Twarożek, śmietana, masło, stewia i sól wymieszaj, ubij mikserem.

Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao i zagniataj ciasto.

Ściśnij małe kawałki ciasta i włóż do przygotowanej formy. Powinieneś dostać obrabiany przedmiot z wysokimi bokami.

W osobnej misce wymieszaj śmietanę ze stewią i wanilią.

Bez przerywania pracy miksera dodaj po jednym na raz wszystkie jajka.

Dodaj skrobię i ubij wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.

Wlej powstałą masę do formy z ciastem i spłaszcz.

Piec przez 40-45 minut w piekarniku o temperaturze 175 stopni. Jeśli blat zacznie się palić, przykryj go folią.

Nie wyjmuj gotowego ciasta z piekarnika, dopóki nie ostygnie całkowicie.

Udekoruj dietetyczną śmietanę jagodami i miętą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy