desery 17.07.2023

Jeżyna marshmallows

1 godz. 30 min.
4 porcje
Marshmallow z jeżyn
liyavihola, stock.adobe.com
0

Jedną z zalet pianek marshmallow jest to, że można je wytwarzać z szeroką gamą smaków i dodatków. A wybór rośnie prawie w nieskończoność, jeśli robisz to w domu. Jednak asortyment sklepu jest zawsze ograniczony. A potem chciałem jeżyny-będzie jeżyna!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel jeżyny blenderem i gotuj przez 5-10 minut na małym ogniu, mieszając.

Podczas procesu dodaj sok z cytryny. Następnie przetrzyj puree przez sito.

Dodaj 200 g cukru do puree i wymieszaj. Wyślij go do ostygnięcia w lodówce.

Napełnij agar wodą, pozostaw na pół godziny i zagotuj.

Dodaj pozostały cukier i gotuj syrop, aż będzie gładki.

Dodaj połowę białka do zimnego puree z jeżyn. Ubij mikserem 3-4 minuty.

Dodaj drugą połowę i ponownie ubijaj przez kolejne 3-4 minuty.

Kontynuując ubijanie, wlej gorący syrop cienkim strumieniem. Ubijaj do puszystej, gęstej masy.

Ułóż pianki na folii w dowolny dogodny sposób i pozostaw do całkowitego zestalenia w temperaturze pokojowej.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy