desery 19.07.2023

pastylki z winogron w domu

6 godz. 0 min.
4 porcje
Pastylka z winogron w domu
domnitsky, stock.adobe.com
0

Wszyscy fani pysznych i zdrowych deserów na herbatę z pewnością przyda się ten przepis. Pastylka jest dobra, ponieważ można do niej użyć dowolnych owoców i jagód. W tym dość nietypowe opcje, takie jak takie pastylki z winogron. Opowiadam!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oderwij winogrona z gałązek, dodaj kilka łyżek wody i gotuj do miękkości.

Zmielić masę przez sito. W razie potrzeby dodaj słodzik lub cukier.

Gotuj puree przez 5-10 minut na małym ogniu.

Wlej masę na tace suszarki lub na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.

Suszyć w suszarce w temperaturze 50 stopni lub w uchylonym piekarniku w minimalnej temperaturze około 6 godzin.

Pokrój pastylkę w wstążki i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy