pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa z wędzonkami i papryką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Zupa grochowa z wędzonym mięsem i pieprzem
Oksana Churakova, stock.adobe.com
0

Aromatyczne zupy grochowe z wędzonym mięsem to idealna baza do eksperymentowania z pikantnymi przyprawami i dodatkami. W dalszej części przepisu powiem ci, co jeszcze jest przydatne w tym daniu oprócz papryki i czosnku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz groszek przez noc i spłucz. Przykryj wodą i gotuj przez godzinę na małym ogniu.

Dodaj posiekane wędzone mięso i kontynuuj gotowanie.

Losowo posiekaj wszystkie warzywa.

Podsmaż marchewki i pory na oliwie z oliwek. Po 4 minutach dodaj seler i pieprz.

Kolejne minuty po 3 Dodaj chili, czosnek i starty obrany pomidor.

Dodaj wszystkie przyprawy i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.

Wyślij ją do zupy i gotuj, aż groszek będzie gotowy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy