Miłośnicy pikantnych i pikantnych potraw z pewnością pokochają taką okroshkę z chrzanem. Nawiasem mówiąc, w razie potrzeby można go zastąpić imbirem lub innymi korzeniami do smaku. Radzę podawać danie z chrupiącymi krakersami i pachnącymi ziołami.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- Chrzanów (tarty) – 3 łyżeczka
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- szczypiorek - 1 pęczek
- kwas - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka i ziemniaki do miękkości.
Zetrzyj żółtka ze śmietaną i chrzanem, dodaj 200 ml kwasu chlebowego i wymieszaj.
Drobno posiekaj pozostałe składniki i wymieszaj z tym dressingiem.
Dopraw do woli i napełnij okroshkę kwasem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy