desery 13.07.2023

pastylki truskawkowe

8 godz. 10 min.
4 porcje
Pastylka truskawkowa
New Africa, stock.adobe.com
0

Zdrowy, pyszny i bardzo aromatyczny deser. Ten przepis na pastylkę truskawkową przygotowuje się w piekarniku, ale można również użyć suszarki elektrycznej. Dostosuj ilość cukru do swojego gustu. Na przykład, jeśli jagody są słodkie, możesz ich w ogóle nie dodawać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel truskawki w blenderze na puree.

Dodaj cukier i dobrze wymieszaj.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż przecier truskawkowy warstwą 0,5-1 cm.

Suszyć przez 8 godzin w piekarniku w temperaturze 65 stopni.

Oddziel gotową pastylkę od papieru, pokrój i zwiń w tuby.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy