desery 20.05.2022

pikantne lody dyniowe

45 min
4 porcje
Pikantne lody dyniowe
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Lody kremowe lub czekoladowe już nikogo nie zaskoczą. A co z tak niezwykłą opcją dyni? Wspaniały pikantny przysmak w gorące letnie dni. Jest również bardzo przydatny dla dzieci i dorosłych!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Upiec dynię do miękkości i zmielić w blenderze, aż będzie gładka.

Doprowadź śmietanę do wrzenia.

Ubij żółtka z cukrem, aż będą puszyste, dodaj rum i przyprawy.

Powoli i mieszając wlej gorącą śmietanę. Podgrzej mieszaninę na małym ogniu, aż zgęstnieje, około 4 do 6 minut.

Dodaj masę dyniową, wymieszaj wszystko razem, włóż do formy i wyślij do zamrażarki.

W procesie zamrażania mieszaj lody co pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy