desery 06.02.2023

bananowa Panna Cotta

35 min
2 porcje
Bananowa Panna Cotta
Nataliia Sirobaba, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi delikatnej i tak pysznej Panna Cotta? Co więcej, ma również stosunkowo mało kalorii, jak na słodki deser. Tym razem proponuję ugotować go z bananem – okazuje się jeszcze smaczniejszy. Udekoruj deser czekoladą i kawałkami owoców do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej śmietanę prawie do wrzenia.

Zdjąć z ognia, dodać 2 łyżki cukru i żelatynę i odstawić na 5-10 minut.

Mieszaj śmietanę, aż się rozpuści.

Oddzielny ubij banana z sokiem z cytryny i cukrem w puree, dodaj do śmietany i ponownie ubij.

Wlej Panna Cotta do szklanek i wyślij do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy