desery 22.01.2022

pieczona bułka pita z twarogiem i makiem

40 min
4 porcje
Pieczona bułka pita z twarogiem i makiem
Evgeny, stock.adobe.com
0

Taka bułka pita raczej nie jest przekąską, ale pełnoprawnym deserem. Chociaż ostatecznie wszystko decyduje o przyprawach, które dodasz do masy twarogowej z makiem. I gotuje się wielokrotnie łatwiej i szybciej niż jakiekolwiek domowe wypieki-poradzi sobie nawet początkujący.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj twaróg przez sito i wymieszaj z jajkiem, cukrem i makiem. Dodaj przyprawy do smaku.

Rozłóż masę twarogową na chlebie pita i zwiń ciasną bułkę.

Owinąć szczelnie folią i piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy