desery 22.01.2022

klasyczna beza w piekarniku

2 godz. 20 min.
8 porcji
Klasyczna beza w piekarniku
oksanka8306, stock.adobe.com
0

Na rodzinne przyjęcie herbaciane konieczne jest przygotowanie specjalnego deseru. Na przykład lekka i przewiewna beza, która rozpływa się w ustach jak delikatna Chmura. Przygotowanie jest bardzo proste, więc każda gospodyni poradzi sobie z tym przepisem!

Składniki

  • białka jaj - 3 kawałki
  • cukier puder - 120 g
  • sok z cytryny - 0,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przy dużej prędkości miksera ubij białka na ostre szczyty.

Dodaj cukier puder i ubijaj przez 3-4 minuty. Masa powinna być gruba i błyszcząca.

Wlej sok z cytryny i kontynuuj ubijanie przez kolejne 2 minuty.

Umieść masę białkową w torbie cukierniczej i umieść na blasze wyłożonej pergaminem. Radzę, aby bezeski były małe, około 4-5 centymetrów.

Wyślij bezę na 1,5-2 godziny do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Jeśli to możliwe, użyj trybu konwekcji.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy