desery 15.07.2023

pastylka z twarogu

15 min
2 porcje
Pastylka twarogowa
Anna, stock.adobe.com
0

Zazwyczaj podobne desery są przygotowywane w piekarniku lub w suszarce elektrycznej. Ten przepis różni się od zwykłego: pastylka twarogowa zamarza w lodówce. Jako stabilizator stosuje się żelatynę. W razie potrzeby możesz dodać skórkę, kakao i sezam.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Żelatyna wlać 50 ml mleka i odstawić na 10 minut.

Przetrzyj twaróg przez sito.

Wymieszaj z pozostałym mlekiem i żelatynowym półfabrykatem. Dokładnie zmiel blenderem zanurzeniowym.

Rozgrzej w łaźni wodnej do 45-50 stopni.

Dodaj cukier puder, wanilinę i dobrze wymieszaj.

Wyjmij miskę z łaźni wodnej i dobrze ubij mikserem.

Umieść powstałą masę w przygotowanej formie i wstaw do lodówki na 4-6 godzin.

Wyjmij gotową pastylkę twarogową z formy i pokrój w kostkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy