desery 16.02.2022

sorbet z mango

25 min
4 porcje
Sorbet z mango
marysckin, stock.adobe.com
0

Najdelikatniejszy sorbet z mango będzie godnym zakończeniem każdej uczty. Najtrudniejszą częścią jest tutaj wybór naprawdę dobrych i dojrzałych owoców. A potem jest kwestia techniki, a nawet początkujący poradzi sobie z takim przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz Mango, zmiel w blenderze i wyślij do lodówki.

Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny, wymieszaj z syropem i miodem i zagotuj.

Rozpuść skrobię w wodzie i stopniowo wprowadzaj do syropu cytrusowego.

Gotuj przez kilka minut mieszając, schłodź i wstaw do lodówki na 3-5 godzin.

Wymieszaj obie masy blenderem i wyślij sorbet do zamrażarki, aż stwardnieje.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy