desery 24.07.2023

Pastila z jabłek i gruszek w domu

8 godz. 30 min.
4 porcje
Pastylka z jabłek i gruszek w domu
Volha, stock.adobe.com
0

To połączenie owoców można nazwać klasycznym. Jest często używany do robienia kompotów, dżemów, dżemów i deserów. Wiele osób z przyjemnością suszy zdrową pastylkę z jabłek i gruszek. Chcesz spróbować? Dzielę się sprawdzonym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka i gruszki na ćwiartki, obierz nasiona i łodygi.

Zmiel, włóż do rondla, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.

Dodaj cukier, wodę i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Puree za pomocą blendera zanurzeniowego do uzyskania gładkiej konsystencji.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, posmaruj olejem kukurydzianym.

Rozłóż przecier owocowy warstwą 5-8 mm i susz przez 8 godzin w piekarniku w temperaturze 65 stopni.

Ostrożnie oddziel gotową pastylkę od papieru, pokrój i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy