desery 17.08.2022

śmietana z malinami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana z malinami
Ludmiła Gawryluk, stock.adobe.com
0

Kwaśna śmietana jest niesamowicie połączona z każdą jagodą. Słodkie ciasta, kwaśny krem i dojrzałe maliny - jak się tu oprzeć? Takie ciasto wygląda przyzwoicie na świątecznym stole, zwłaszcza jeśli ozdobisz je lukrem i posypką.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem na pianę, dodaj stopione masło, a następnie śmietanę.

Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.

Oddziel połowę ciasta i dodaj do niego kakao.

Losowo wlej obie masy do wyłożonej pergaminem miski wolnowaru.

Gotuj godzinę w trybie "Pieczenia".

Gdy biszkopt ostygnie, pokrój ciasta.

Ubij śmietanę z cukrem pudrem, aż będzie puszysta.

Posmaruj ciasta kremem, losowo układając maliny.

Wyślij ciasto na kilka godzin do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy