desery 19.08.2022

Sernik dyniowy

1 godz. 40 min.
4 porcje
Sernik dyniowy
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Idealnym sezonowym deserem na jesień jest sernik dyniowy. Pyszne, jasne, zdrowe – stanie się darem niebios na każdy dzień i świąteczny stół. Jest też łatwy do wykonania i dekoracji na Halloween, więc dzieci będą zachwycone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj ciasteczka na okruchy, wymieszaj z kakao, dodaj roztopione masło i zagniataj.

Ubij podstawę do formy i piecz przez 10-15 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Ubij puree z dyni z brązowym i waniliowym cukrem i dodaj przyprawy do smaku. Dodaj tam skórkę.

Jeszcze raz ubij wszystko z twarogiem, a następnie dodaj śmietanę ze skrobią i ponownie wymieszaj.

Połóż masę na podstawie, owiń spód formy folią i włóż do pojemnika z wodą.

Piecz sernik w piekarniku przez około 70 minut w 160 stopniach.

Pozwól mu ostygnąć w wyłączonym, lekko otwartym piekarniku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy