desery 25.11.2022

ciasto śmietankowe na patelni w domu

1 godz. 15 min.
10 porcji
Ciasto śmietankowe na patelni w domu
butus, stock.adobe.com
0

Z prostych produktów możesz również zrobić pyszny deser. Na przykład upiecz aromatyczną śmietanę. Teraz powiem ci świetny przepis na to ciasto! I ugotujemy go nie w piekarniku, ale bezpośrednio na patelni!

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.

Dodaj śmietanę i zagnieść miękkie ciasto.

Podziel ciasto na 10 identycznych kawałków.

Weź pierwszy kawałek, rozwałkuj cienkie ciasto i przytnij krawędzie za pomocą talerza i noża.

Umieść obrabiany przedmiot na rozgrzanej patelni i smaż na złoty kolor z obu stron. Powtórz te same czynności z pozostałymi kawałkami ciasta.

W osobnym pojemniku połącz śmietanę, cukier i esencję waniliową. Ubijaj mikserem przez 5-7 minut.

Wybierz jedno ciasto i zmiksuj blenderem do miękiszu.

Suszone orzechy włoskie przez kilka minut na patelni i mielone w blenderze.

Złóż ciasto na szerokim talerzu, smarując każde ciasto kremem.

Na wierzch posmaruj kremem, posyp kruszonką i posiekanymi orzechami. Pozostaw śmietanę do namoczenia przez noc w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy