dżem feijoa bez gotowania

15 min
6 porcji
Dżem feijoa bez gotowania
0

Dżem feijoa to prawdziwa zdrowa uczta, ponieważ owoce tej rośliny są bogate w jod, witaminę C i przeciwutleniacze. Co więcej, ich skórka zawiera nawet więcej niż miąższ. Dlatego nie odetniemy skórki przed przygotowaniem dżemu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz owoce feijoa pod bieżącą wodą, odetnij ogony i widoczne uszkodzenia skórki.

Dżem feijoa bez gotowania: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Przenieś przygotowane feijoa do miski blendera z nożami, duże owoce można pokroić na 2-4 części.

Dżem feijoa bez gotowania: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zmiksuj owoce blenderem, aż będą gładkie. W tym celu możesz również użyć maszynki do mięsa.

Dżem feijoa bez gotowania: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj cukier i ubijaj blenderem aż cukier całkowicie się rozpuści.

Dżem feijoa bez gotowania: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Przenieś gotowy dżem do słoików i natychmiast zamknij pokrywkami. Przechowywać w lodówce.

Dżem feijoa bez gotowania: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy