Klasyczny lagman z wołowiną, grzybami i warzywami

W naszej rodzinie lagman jest kochany przez wszystkich. W związku z tym mam wiele przepisów na tę pyszną zupę. Dzisiaj chcę powiedzieć, jak gotować lagman z wołowiną, warzywami i grzybami. Oprócz standardowych produktów potrzebujesz sosu sojowego i chili.
Składniki
- wołowina - 500 g
- makaron - 300 g
- Grzyby - 250 g
- papryka - 2 kawałki
- pomidory (średnie) – 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- sos chili - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- czarny pieprz - 4 groszek
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- woda (filtrowane) – 1,2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę, przygotowane grzyby i warzywa.

W głębokim kotle rozgrzej olej, dodaj wołowinę i smaż na złoty kolor.

Dodaj cebulę, grzyby, sos chili, przyprawy i kontynuuj gotowanie przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj paprykę, pomidory, wyciśnij czosnek przez prasę. Smaż wszystko razem przez 15 minut.

Wlej gorącą wodę i gotuj przez 50 minut pod pokrywką.

Dodaj sos sojowy, sól i wyłącz ogrzewanie.

Osobno ugotuj makaron do miękkości, wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Ułóż makaron na talerzach, dodaj gęstą zupę z mięsem i grzybami.
