gęsty dżem z czarnej porzeczki

3 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsty dżem z czarnej porzeczki
uaPieceofCake, stock.adobe.com
0

Dżem porzeczkowy-słodki i jednocześnie kwaśny, o bogatym ciemnym kolorze i równie bogatym smaku. Przyjemnie jest rozprowadzać na grzankach zimą, podawać z naleśnikami i naleśnikami, mieszać z twarogiem lub po prostu jeść łyżką z herbatą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp porzeczki cukrem i pozostaw na 2 godziny.

Gotuj przez pół godziny na małym ogniu, mieszając.

Przetrzyj dżem przez sito, dodaj sok z cytryny i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy