Wśród niesamowitej różnorodności półfabrykatów na zimę każda gospodyni wybiera opcję, koncentrując się na preferencjach smakowych swojej rodziny. Moje gospodarstwo domowe uwielbia sałatkę z ogórków w musztardzie. Spróbuj, może Ci się też spodoba.
Składniki
- ogórki - 2,5 kg
- cebula - 500 g
- proszek musztardowy - 2 art.
- nasiona gorczycy - 2 art.
- Olej roślinny - 120 ml
- ocet - 80 ml
- cukier - 60 g
- sól - 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki i obraną cebulę, wymieszaj.
Dodaj sól, cukier, masło i odstaw na 2 godziny.
Spuść powstały płyn do osobnej patelni.
Dodaj proszek musztardowy, nasiona gorczycy i gotuj przez 5 minut.
Włóż pokrojone warzywa do przygotowanych słoików.
Wlać musztardę, wysterylizować przez 15 minut i wlać ocet.
Zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy