dżem wiśniowy bez pestek cukru

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem wiśniowy z cukrem bez pestek
cr photo, stock.adobe.com
0

Niezapomniany smak dzieciństwa – ten sam dżem wiśniowy mamy. Znalezienie tego samego w Sklepie jest po prostu niemożliwe, z całym bogactwem asortymentu. O wiele łatwiej jest zrobić to sam. Co więcej, oprócz wiśni bez pestek i cukru nie potrzebujesz do tego nic specjalnego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni, przykryj cukrem i pozostaw na noc.

Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i odstawić na kolejne 2 godziny.

Powtórz poprzedni krok.

Zagotuj dżem po raz trzeci, gotuj przez 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy