Syrop z głogu na zimę

1 godz. 25 min.
4 porcje
Syrop z głogu na zimę
mescioglu, stock.adobe.com
0

Słodki i aromatyczny Syrop z głogu może być stosowany jako dodatek do różnych napojów, deserów lub po prostu do jogurtu. Będzie przypominać cieplejsze i bardziej słoneczne dni przez całą zimę. W końcu jest po prostu wygodny i wyraźnie zdrowszy niż sklep.

Składniki

  • Głogów - 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 1 l
  • kwas cytrynowy - 5 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i oczyść jagody, zalej wrzącą wodą i gotuj do miękkości. Odcedź ten sok przez gazę.

Ubij cukier i ponownie zagotuj.

Zagotuj syrop do pożądanej gęstości, Dodaj do niego kwas cytrynowy i wlej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy