pieczenie 22.01.2022

kruche ciasteczka lawendowe

30 min
12 porcji
Kruche ciasteczka z lawendą
0

Zapach lawendy nie jest porównywalny z niczym. Suszone kwiaty są często używane do gotowania. Dodaje się je do sałatek, deserów, napojów i wielu dań mięsnych. Spróbuj zrobić kruche ciasteczka z lawendą. Zapewniam, że będziesz mile zaskoczony!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia i cukier.

Kruche ciasteczka z lawendą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Zetrzyj zimne masło i wlej do miski z suchym półfabrykatem.

Kruche ciasteczka z lawendą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dokładnie zmiel masę rękami, aż utworzy się drobny okruch.

Kruche ciasteczka z lawendą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj lekko ubite jajko, płynny miód i lawendę.

Kruche ciasteczka z lawendą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zagnieść ciasto.

Kruche ciasteczka z lawendą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Rozwałkuj cienkie ciasto, wyciśnij ciasteczka.

Kruche ciasteczka z lawendą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem.

Kruche ciasteczka z lawendą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Piecz ciasteczka przez 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Kruche ciasteczka z lawendą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 8

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy